Jelena Stojković za Lazarevac

11:52 04. 09. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Članica GO Novog DSS Jelena Stojković iz Lazarevca prešla je u pokret "Evropski put - Basta" biće nosilac liste u Lazarevcu na narednim izborima, kao i kandidatkinja za predsednicu opštine ispred iste liste, saopštio je taj pokret.


Kao predsednica Opštinskog odbora Novog DSS-a u Lazarevcu je ostvarila najbolji rezultat u novijoj istoriji DSS, sa oko 3.000 glasova na svakoj listi na prošlim opštim izborima u Republici Srbiji.

Kao razlog za istupanje iz članstva Novog DSS navodi da je doživela saobraćajnu nesreću kada je krenula na konvenciju te stranke u Beogradu i niko od rukovodstva i članova stranke nije došao da joj ponudi pomoć, iako je kompletan vrh stranke bio udaljen na kilometar od mesta nesreće.

"Upravo zbog toga smatram da ljudi koji povređenom članu stranke ne pruže prvu pomoć u saobraćajnoj nesreći ne zaslužuju da budu odgovorni ni za koga i ni za šta u državi Srbiji", poručuje ona.

Takođe, Jelena Stojković se već duže vreme protivi antievropskoj politici Novog DSS za koju smatra da je pogubna za razvoj i prosperitet države Srbije.

"Svoju ulogu u služenju lokalnoj zajednici u Lazarevcu najbolje ću ostvariti u pokretu "Evropski put - Basta"  tako što ću se boriti za ravnomeran razvoj šumadijsko-kolubarskog regiona kroz evropske integracije. Poseban je značaj evropskih integracija za ceo šumadijsko-kolubarski region posle nemilih događaja u poslednjih nekoliko godina, koji su usledili zbog lošeg upravljanja ogrankom Rudarski basen Kolubara Elektroprivrede Srbije", zaključuje Jelena
Stojković. (kraj) dep/dj

Share: