Oštra osuda napada

08:46 26. 09. 2023. FoNet | Desk

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države (SAD) najoštrije osuđuju koordinisane nasilne napade na Kosovsku policiju i pozivaju Kosovo i Srbiju da se uzdrže od bilo kakvih radnji ili retorike koje bi mogle dodatno da podstaknu tenzije, poručio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Miler je na konferenciji za novinare istakao da bi Kosovo i Srbija, u koordinaciji sa međunarodnim partnerima, odmah trebalo da rade na deeskalaciji situacije, javlja Kosovo onlajn.

Kako je poručio, SAD najoštrije osuđujuju koordinisane nasilne napade na kosovsku policiju i izražavaju duboko saučešće porodici narednika kosovske policije koji je nastradao na dužnosti.

"Počinioci ovog zločina moraju biti pozvani na odgovornost kroz transparentan istražni proces. Pozivamo vlade Kosova i Srbije da se uzdrže od bilo kakvih radnji ili retorike koje bi mogle dodatno da podstaknu tenzije", naglasio je Miler.

Takođe, i da odmah rade u koordinaciji sa međunarodnim partnerima na deeskalaciji situacije, osiguraju bezbednost i vladavinu prava i vrate se dijalogu uz posredovanje EU. (kraj) def/dj

Share: