Vučić mimo logike

21:24 28. 09. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da mimo svake logike, svakog zahteva opozicije i svake normalnosti, natera svoje gradonačelnike i predsednike opština da podnose ostavke u 70 lokalnih samouprava i zapitao ga zašto to radi, saopštila je ta partija.

Šta radiš sa ovom zemljom? Da li je moguće da do te mere rastačeš ostatke demokratije, ostatke državnosti ove države, više od polovine lokalnih samouprava teraš na izbore, da bi ti ljudi tebi radili parlamentarnu kampanju, da staviš ponovo svoje ime na svaku listu iako si obećao javno da to više nećeš raditi, jer ne glasa se u Kučevu za Vučića, rekao je Stefanović u gostovanju na televiziji Nova S.

On je uopzorio da ne postoji kriza vlasti u Kučevu, Leskovcu, Kraljevu i da je Vučićeva odluka "nenormalna situacija".

Prvo su zaustavili evropske integracije, onda su nas gurnuli u izolaciju, onda su pokušali da se igraju Tita 2023. godine što je potpuno besmisleno, jer nisu videli da je pao Berlinski zid. Sada nam se preti sankcijama, preti nam se zaustavljanje novih investicija, preti nam se da Srbija bude proglašena zemljom koja podržava terorizam, to su užasno opasne stvari, ukazao je Stefanović. (kraj) vip/dal

Share: