Posvećeni univerzalnim vrednostima

20:18 03. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žiugmanov izjavio je danas na sednici Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi da je Srbija spremna da unapređuje ljudska prava i da je,kao država zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi i kao članica UN,posvećena univerzalnim vrednostima na kojima se temelje UN.

Žigmanov je naglasio da je učešće Srbije u četvrtom ciklusu Univerzalnog periodičnog pregleda rezultat sveobuhvatnih konsultacija Skupštine, Vlade, organizacija civilnog društva i međunarodnih organizacija, pre svega Tima za ljudska prava UN u Srbiji i Misije OEBS, koji daju punu podršku tokom čitavog procesa, navodi se u saopštenju.

Preporuke koje su upućene Srbiji u ovom procesu Univerzalnog periodičnog pregleda u najvećem delu su komplementarne sa našim naporima da se dalje unapredi stanje ljudskih prava u Srbiji i zbog toga ne iznenađuje činjenica da je naša država u potpunosti prihvatila 90 odsto preporuka, rekao je Žigmanov. (kraj) is/bdr

Share: