Vlada preuzima dug Instituta

18:19 19. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

PODGORICA - Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj sednici predlog odluke kojom se predviđa da u ovoj godini preuzme dug Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo prema Jugobanci AD u stečaju, odnosno nadležnoj Agenciji za osiguranje depozita Srbije, koja je u funkciji stečajnog upravnika nad Jugobankom.

Vlada Crne Gore usvojila je na sednici Predlog zakona o izmenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu i Predlog amandmana na predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o zaduživanju Crne Gore za 2023. godinu koji se odnose na preuzimanje duga u iznosu do sedam miliona evra evra, javlja RTCG.

"Imajući u vidu da je Vlada preuzela aktivnosti u cilju iznalaženJa načina za izmirenje duga Instituta, kako bi se izbegla eventualna blokada, a time i gotovo izvestan stečaj, u postupku preuzimanja duga, dugovanje Države Crne Gore prema Jugobanci AD u stečaju bilo bi moguće umanjiti za iznos koji Srbija duguje po osnovu stare devizne štednje, u iznosu od 1.366.113 evra", navodi se u saopštenju. (kraj) vip/ivt/mk

Share: