Parlament kao drumska mehana

19:37 24. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Poslanik Narodne stranke Vladeta Janković poručio je večeras da je ovaj saziv parlamenta "na izlaznim vratima" i da je njegova nada, kada je kao najstariji poslanik predsedavao konstitutivnom sednicom, da će srce države kucati ispod ove kupole bila jalova, jer se većina opredelila da služi diktatoru.

Prilika je da se napravi neki bilans i ne mogu da se ne podsetim da sam imao čast, kao najstarij poslanik u ovom sazivu, da predsedavam konstitutivnoj sednici. Tada sam sa nadom ponudio ruku prisutnima kako bi srce države kucalo pod ovom kupolom, a ne na nekomd drugom mestu, rekao je Janković u skupštinskoj raspravi.

Ta nada je bila jalova, jer kako je neko rekao, ponekad je lakše savladati robovlasnika, nego roba u sebi. Vladajuća većina se opredelila da služi diktatoru, apsolutističkoj vladavini, umesto da imamo parlamentarnu demokratiju koju Srbija zaslužuje, kazao je Janković.

Umesto da sedimo ovde i kao prijatelji razgovaramo, ukrštamo argumente, imamo na umu opšti, državni i društveni interes građana, rukovodimo se partijskim i ličnim interesima i dobili smo parlament koji najvise liči na drumsku mehanu, ilustrovao je Janković. (kraj) is/ivt/bdr

Share: