Bivši ministar uz poštare

17:59 14. 11. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Bivši ministar privrede Rade Basta podržao je danas štrajk poštara, koji su zbog nezavidnog položaja i povećanja troškova života prinuđeni da već tri nedelje istraju u obustavi rada, uprkos pritiscima sa kojima su suočeni.

Razuman zahtev poštara za razumevanjem njihove situacije i potrebom za uvećanjem zarada kako bi vodili iole dostojanstven život ne nailazi na razumevanje vlasti u Srbiji i vršioca dužnosti direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića, navodi se u pisanoj izjavi Baste.

"Poštari znaju kako vlast olako obećava u predizbornoj kampanji i kako se obećanja brzopotezno obesmišljavaju posle izbora. Političari na vlasti moraju znati da nema odlaganja poboljšanja uslova rada poštara koji su teški, a u nekim mestima i neprihvatljivi zbog manjeg broja šalterskih radnika, poštara i kurira", dodaje Basta.

Prema njegovoj oceni, plate poštara su ispod republičkog proseka i zato nije čudo što su se odlučili na obustavu rada u ovoj katastrofalnoj situaciji.

"Radnik Pošte Srbije neće biti rob ničijih političkih interesa i zato ih podržavam da nastave sa obustavom rada", zaključio je Basta. (kraj) is/ivt/mk

Share: