Šnajder vrbovao i novinare

09:18 22. 11. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Proteranog hrvatskog diplomatu Roberta Šnajdera Bezbednosno - informativna agencija (BIA) pratila je duže od godinu dana i ima video i audio snimke njegovih susreta sa srpskim političarima, privrednicima, novinarima, aktivistima nevladinog sektora, iz kojih se nedvosmisleno zaključuje da se bavio obaveštajnim radom, pišu Večernje novosti.

Srbija je morala da reaguje, pošto je prvi sekretar hrvatske ambasade svojim aktivnostima ugrozio bezbednost Srbije i kompromitovao svoju poziciju, jer je kao operativac Sigurnosno obavještajne agencije (SOS) svoj položaj u ambasadi koristio kao paravan za subverzivne akcije protiv domaćina, konstatuju Novosti.

Prema navodima dobro obaveštenih izvora lista, Šnajder se na različitim lokacijama u Beogradu sastajao sa predstavnicima različitih političkih opcija, a fokus njegovog interesovanja bile su predizborne aktivnosti u Srbiji, domaća partijska politika, kosovsko pitanje, odnosi Srbije sa Rusijom i Kinom, ekonomske prilike, stanje u vojnom sektoru. (kraj) mjj/dal/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: