Brojni nedostaci izbora

11:33 22. 12. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Izbori su u svakoj zemlji test demokratije i međunarodni posmatrači i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) otkrili su brojne nedostatke na nedavno održanim izborima u Srbiji, izjavio je danas ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristofer Hil.

On je u video snimku objavljenom na nalogu američke amasade na društvenoj mreži Iks istakao da je važno da Srbija sarađuje sa OEBS i inostranim posmatračima u vezi sa problemima na izborima.

Hil je rekao da izbori mogu da dovedu do podela u društvu, ali da bez izbora ne može da bude demokratije, zbog čega su izbori suština demokratskog procesa.

Dodao je da u svakoj zemlji postoji problem što nisu svi srećni ishodom izbora zbog čega pokušavaju da postave pitanja u vezi sa izbornim procesom.

Hil je rekao da Srbija tim problemima treba da se bavi posredstvom institucija s nadom da će država ojačati zbog toga.

On je građanima Srbije poželeo svu sreću u vezi sa prevazilaženjem problema oko izbora i dodao da bi nakon toga svi mogli da sa svojim porodicama uživaju u praznicima.

Dodao je da se Vlada SAD raduje nastavku saradnje sa Vladom Srbije po pitanju zajedničkih interesa, kao što su regionalni problemi i želja Srbije da se u potpunosti pridruži zapadnim nacijama. (kraj) vbr/bdb/dj

Share: