Čestitke Nemačkoj na litijumu

20:37 03. 07. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BERLIN - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas, u okviru zvanične posete Berlinu, sa predsedavajućim Fondacije Konrad Adenauer Norbertom Lamertom o evropskoj perspektivi Srbije, a nakon sastanka je izjavila da je čestitala Nemačkoj na tome što će biti prva evropska zemlja koja će koristiti svoj litijum.

"Da prestane da laže opozicija koja je dovela Rio Tinto, da prestane da laže da Nemačka ne koristi litijum. Kod nas dođu pisci i poete i pričaju o litijumu i vi imate medije koji ih puštaju. Litijum je bio dobar dok ga je gurala Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije ili G17+. U Nemačkoj je drugačije, politika se ne vodi po tim linijama. Stručnjaci se bave tim aspektima projekta. Kod nas je dobar kad je DS, a sramotan je kad je Srpska napredna stranka", kazala je Ana Brnabić.

Ana Brnabić je rekla da je veliko interesovanje nemačke privrede za Srbiju i podsetila da je robna razmena dve zemlje dostigla 2023. godine rekordni nivo od devet milijardi evra. (kraj) vem/sv/bdr

Share: