Bez dodatnih uslova

20:40 29. 07. 2022. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je, posle razgovora sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, izrazio zahvalnost vladi u Madridu na konstantnoj podršci evropskim integracijama Srbije, “bez traženja dlake u jajetu i dodatnih uslova”.

Pošto je izrazio zahvalnost Madridu zbog poštovanja međunarodnog prava u vezi Kosova, Vučić je izjavio da između Srbije i Španije postoji istinsko prijateljstvo i ocenio da Španci na takav odnos ne mogu naići ni u jednoj članici Evropske unije.

Prijateljstvo dve zemlje je veliko i istinsko, rekao je Vučić, uz kostataciju da Sančezov boravak u Srbiji predstavlja “istorijsku posetu”.

Vučić je izneo podatak da je vrednost spoljnotgovinske razmene između dve zemlje lane iznosila 811 miliona evra, a da je tokom pet meseci ove godine zabeležen rast od gotovo 65 odsto.

Zato očekujemo da će ove godine vrednost razmene prvi put biti veća od milijardu evra, izjavio je Vučić.

On je naveo da je Srbija kupila od Španije dva vojna transportna aviona i da će nastaviti da u toj zemlji kupuje vojnu opremu.

Španske kompanije su zainteresovane za poslovanje u Srbiji, gde će im vrata biti širom otvorena, rekao je Vučić.

On je izjavio da tokom sedam meseci ove godine Srbija nema deficit, ali da to ne znači da ga neće biti, zbog energetske krize. (Kraj) is/drp

 

20:40

 

Share: