Usklađivanje spoljne politike

15:33 22. 11. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorkom Portugala Viržinijom Pinom i obavestio je da je danas podneo Predlog rezolucije kojim predlaže htno usaglašavanje spoljne politike Srbije sa politikom Evropske unije.

Kako se navodi u sakupštinskom saopštenju, Stefanović je rekao da je podneo Predlog rezolucije u okviru kojeg postoji i rešenje za smanjenje tenzija u južnoj pokrajini Srbije, a koju će staviti na dnevni red sednice Odbora za spoljne poslove krajem novembra.

Pina je pozdravila inicijativu predsednika Odbora i istakla da EU predstavlja zajednicu koja deli iste vrednosti po pitanju mira i demokratije, te da se pored moralne osude agresije Rusije na Ukrajinu, moraju preuzeti i restriktivne mere.

Stefanović i Pina s razgovarali o medijskom diskursu po pitanju Rusije u Srbiji, ali i nedovoljnom medijskom prostoru za političare koji ne dele mišljenje i stavove vladajuće stranke.

Oni su razgovarali i o velikom broju ruskih građana koji pristižu najvećim delom u Beograd i posledicama koje se u najvećoj meri odražavaju kroz skok cena nekretnina.

Ambasadorka i predsednik Odbora složili su se da nesuglasice koje potresaju evropski kontinent moraju da se rešavaju mirnim i demokratskim putem, civilizovanim pristupom i dijalogom. (kraj) dar/and/dj

Share: