Dve loše vesti

16:06 20. 06. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsedavajuća delegacije Skupštine Srbije Marinika Tepić danas je na sednici Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije izjavila da delegacije Srbije i EU neće imati zajedničku deklaraciju.

Ona je u Skupštini Srbije rekla da je pre šest meseci Odbor u Strazburu teškom mukom došao do zajedničke deklaracije.

Prema njenim rečima, problem je i tada i sada bilo usklađivanje Srbije sa spoljnom politikom EU, odnosno uvođenje sankcija Rusiji.

Tepić je rekla da je druga loša vest to što predstavnici civilnog društva, među kojima je i Nacionalni konvent za EU, ne mogu da prisustvuju sastanku.

Marinika Tepić je istakla da je ona pozvala organizacije civilnog društva da prisustvuju sednici i pozvala vlast da omogući da oni prisustvuju sednici makar sutra.

Srbija je u izuzetno delikatnoj situaciji posle dva masovna ubistva početkom maja i nalazi se u krizi, a nasilje je eskaliralo, umesto da se smiri, ukazala je Marinika Tepić.

Kako je rekla, samo smanjenjem svakog nasilja i zajedno, "kao voda kroz kamen, možemo naći put da našoj zemlji bude bolje".

Ona je istakla da Srbija treba sa ostane na evropskom putu uz sve probleme i nezadovoljstva koja se povremeno javljaju. (kraj) vbr/and/mk

Share: