Bez političke volje

21:37 14. 08. 2023. FoNet | Boris Drenča

PRIŠTINA - Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon kazala je za prištinsku Teve 1 da ne vidi političku volju ni Srbije ni Kosova za sprovođenje sporazuma, prenosi Kosovo onlajn.

Kosovu nedostaje kredibilitet u međunarodnoj zajednici i mora da ispuni svoje obaveze pre nego što počne da priča o srpskoj strani, rekla je ona i dodala da je za kredibilitet u međunarodnoj zajednici potrebno i da se što pre počne primena sporazuma sa Srbijom.

"U ovom trenutku ne vidim političku volju nijedne strane za sprovođenje sporazuma. Za Kosovo je dobro da se više fokusira na sebe i da ispuni obaveze koje je preuzelo. Ne pravite razliku ako uperite prst negde drugde. Barem je to stav glavnih institucija Evropske unije. Ako Kosovo želi da postane važan igrač u međunarodnoj zajednici, onda prvo mora da dokaže da je kredibilan igrač, ali to ne pokazuje", navela je.

Fon Kramon kaže da bi bila ispravna akcija Prištine da se specijalne jedinice kosovske policije potpuno uklone iz opštinskih objekata u opštinama na severu. (kraj) bdr

Share: