Prazno slovo na papiru

11:40 05. 09. 2023. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Predsednik pokreta Evropski put i bivši ministar privrede Rade Basta je danas ocenio da je posvećenost ministra spoljnih poslova Ivice Dačića evropskim integracijama samo prazno slovo na papiru, iako se deklarativno stalno spominje evropski put Beograda.

Uz konstataciju da je Dačić izjavio da je Beogradu jedan od prioriteta pristupanje regionalnim inicijativama, zbog čega je potpisan ugovor o prijateljstvu sa Asocijacijom nacija Jugoistočne Azije, Basta je konstatovao da je neverovatno koliko daleko ide obmana građana i do koje mere je izgubljen kompas što se tiče nacionalnih i državnih interesa Srbije.

Posle Bledskog foruma za Zapadni Balkan i skandaloznog nastupa, gde je izjavio da takvi skupovi više nisu potrebni, Dačić je otišao korak dalje, sa pričama da se sa nesvrstanima i zemljama udaljenim 10.000 kilometara od Srbije treba ostvariti ekonomska, kulturna i politička saradnja, naveo je Basta.

On je pozvao na hitno uvođenje sankcija prema Rusiji, sa obrazloženjem da bi se time izbio argument kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Beograd ruski zastupnik, zbog čega se ne može zaštititi srpski narod na Kosovu. (kraj) drp/mk

Share: