Neophodan veći angažman EU

11:41 15. 09. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Specijalni izaslanik Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuel Zaracin danas je u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazio želju za jačim angažmanom Evropske unije (EU) u pogledu politike proširenja i davanja novog podstreka Zapadnom Balkanu na evropskom putu, saopštieno je danas iz Vučićevog kabineta.

Vučić je istakao da je put evrointegracija jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, te je izrazio nadu da će i angažman specijalnog izaslanika Saracina dodatno doprineti da se obnovi entuzijazam za proširenje EU, dodaje se u saopštenju sa sastanka.

Predsednik Srbije je naveo da Beograd ostaje posvećen dijalogu sa Prištinom, koji se vodi uz posredstvo EU, dodajući da je pozicija Beograda da se zalaže za očuvanje mira na Zapadnom Balkanu, dalje jačanje poverenje i svestranija regionalna saradnja.

Sagovornici su razgovarali i o ekonomskoj saradnji, a posebno o investicionim potencijalima koji se otvaraju u kontekstu organizacije prestižne manifestacije EXPO 2027. (kraj) vip/ivt/dj

Share: