Uhapšen državljanin Kosova

20:51 23. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

ZAGREB/TRILJ - Državljanin Kosova star 21 godinu uhapšen je zbog sumnje za krijumčarenje ljudi i nakon završenog kriminalističkog istraživanja predat je pritvorskom nadzorniku, javila je agancija Hina pozivajući se na policiju u Splitu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je protivzakonito ušao, kretao se i boravio u Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policija je navla da je u petak u jutarnjim satima na području Aržana, nedaleko Imotskog zatekla 21 stranog državljanina koji su na nezakonit način prešli državnu granicu, a priveden je osumnjičeni 21-godišnjak, rekla je portparolka policije Antonela Lolić.

On je osumnjičen da je iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protivzakonitom kretanju nakon što su nezakonito pešice ušli na područje Republike Hrvatske.

Policija je prema stranim državljanima postupali u skladu sa Zakonom o strancima i Zakonom o međunarodnoj privatnoj zaštiti, a osumnjičeni državljanin Kosova je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku, navodi Hina. (kraj) vip/mk

Share: