EU ulaže u ključne projekte

20:18 03. 11. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini obišao je zvašne radove na izgradnji vodovodne mreže u selu Podgorac u opštini Boljevac u koji je preko programa EU Pro plus uloženo 180.000 evra za tri kolimetara mreže, saopštila je Delegacija EU.

Bertolini je posetio i Osnovnu školu "Đorđe Simeonović" u tom selu u kojoj se održavaju radionice o zaštiti životne sredine, kao i Dom zdravlja u Boljevcu za koji je EU dala 100.000 evra za zamenu sistema grejanja i ugradnju novih kotlova na pelet.

"Evropska unija je podržala dva ključna projekta za našu opštinu, među njima i izgradnju vodovoda u Podgorcu, najvećem selu u opštini, gde se nalazi i nova škola, i gde je poljoprivreda osnovna delatnost, zbog čega je stabilno vodosnabdevanje izrazito važno", rekao je predsednik opštine Nebojša Marjanović.

Bertolini je obišao i Bor, gde se sastao sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem i predstavnicima grada koji su u okviru EU Pro plus programa u proteklom periodu radili na izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Bora.

"Grad Bor radi na budućim razvojnim projektima sa građanima i civilnim društvom, što je dobar početak jer su nam potrebni zreli i strateški projekti kako bismo se bavili važnim aspektima za grad Bor, a to su po mom mišljenju stvaranje boljih životnih uslova čime bi ovde zadržali i mlade ljude", rekao je Bertolini nakon sastanka. (kraj) vbr/and/mk

Share: