Regionalni Smart centar

18:26 14. 03. 2024. FoNet | Davor Lukač

NOVI PAZAR - Novi Pazar će uskoro završiti izgradnju regionalnog Smart siti centra, uz bespovratna sredstva Evropske unije (EU) u vrednosti većoj od 320.000 evra, a to će obezbediti moderno poslovno okruženje i podstaći razvoj IT sektora i inovativnih tehnologija ne samo u tom gradu, već i u okolnim opštinama, saopštio je danas EU info centar.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji Nikola Bertolini i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac složili su se tokom obilaska radova da je taj projekat od velikog značaja za lokalnu ekonomiju i zapošljavanje mladih u Novom Pazaru.

Bertolini je istakao da je EU protekloj deceniji uložila čak četiri milijarde evra u Srbiju, potvrđujući poziciju glavnog donatora, ali i razvojnog partnera.

Naš pristup je takav da se ne ograničava samo na Beograd, već smo prisutni u celoj zemlji. Mi podržavamo projekte u svakoj opštini u Srbiji, a sarađujemo kako sa lokalnim vlastima, tako i sa civilnim društvom koje podržavamo jer je ono najbliže građanima. Naš glavni cilj je da stvorimo uslove u kojima mladi mogu da prosperiraju, verujući čvrsto da je budućnost Srbije u EU, rekao je Bertolini. (kraj) vem/dal/mk

Share: