Bilčik: Manje napetosti

16:32 05. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Politička atmosfera u Srbiji je bitno drugačija nego ranije, sa mnogo manje napetosti, ocenio je danas poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik u razgovoru sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić u Beogradu.

Bilčik je čestitao Brnabić na zalaganju i trudu na uspostavljanju dijaloga sa svim parlamentarnim partijama, što je, prema njegovim rečima, veliki uspeh, dodaje se u saopštenju.

Brnabić je dodala da će se sve vreme trajanja svog mandata zalagati za smanjenje tenzija u društvu i uspostavljanje kontinuiranog dijaloga između partija vladajuće koalicije i stranaka opozicije.

Ona je zahvalila Bilčiku na posvećenom radu i otvorenom i konstruktivnom odnosu prema Srbiji tokom trajanja njegovog mandata kao izvestioca Evropskog parlamenta.

Strateški spoljnopolitički cilj Srbije je članstvo u Evropskoj uniji, navela je ona i dodala da je to najbolji put za zemlju i garant rasta životnog standarda svih građana.

Brnabić i Bilčik razgovarali su i o predstojećim izborima za Evropski prlament, koji se održavaju u nedelju, a predsednica parlamenta izrazila je nadu da će budući sastav Evropske komisije zagovarati politiku proširenja EU, kako bi sve reforme koje Srbija sprovodi za konačan cilj imale članstvo u Uniji. (kraj) vbr/ivt/mk

Share: