Crvene linije za saradnju

12:24 10. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BRISEL - Generalni sekretar Evropske narodne partije (EPP) Tanasis Bakolas izjavio je danas da su građani na izborima poslali jasnu poruku da žele da ta politička porodica vodi i oblikuje politiku u Evropskoj uniji (EU), a partnere za saradnju će tražiti među onima koji su za Evropu, za Ukrajinu i za vladavinu prava.

Građani su rekli da smo dobro vodili EU kroz pandemiju, migracije, rat, ali oni nisu glasali za prošlost, već za budućnost. Oni su zabrinuti za prihode, konkurentnost evropske ekonomije, bezbednost na ulici, migracije, bezbednost van EU, rekao je Bakolas na panelu portala Politiko "Izborni mamurluk" u Briselu.

Bakolas je rekao da su sa ovih izbora jasno poslate dve poruke - građani žele da EPP vodi i definiše buduće procese i žele centrički dogovor u Evropi.

Prema njegovim rečima, većina koja će biti formirana u Evropskom parlamentu za izbor najvažnijih funkcija u EU je jedna stvar, a drugo je saradnja širom država članica.

Gledamo prvo u svoje partnere, a potom u racionalne, razborite ljude koji na umu imaju najbolje interese EU, odgovorio je Bakolas na pitanje o saradnji sa strankom italijanske premijerke Đorđe Meloni. (kraj) vbr/ivt/bdr

Share: