Zahvalnost policiji Srbije

14:06 02. 08. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ambasadorka Nemačke u Beogradu Anke Konrad uručila je danas pismo zahvalnosti direktora savezne policije Nemačke Ditera Romana ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću zbog angažovanja pripadnika srpske policije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, saopštio je MUP.

U pismu je navedeno da su policajci iz Srbije, svojom profesionalnošću, vidno doprineli bezbednosti i ugledu ovog takmičenja.

"Zajednički međunarodni angažman UEFA EURO 2024 ističe snagu policijske saradnje preko granica država", navodi se u pismu.

Dačić je istakao da je saradnja između policija dve zemlje veoma intenzivna i da ima prostora za dalje unapređenje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, prekograničnog kriminala, terorizma i visokotehnološkog kriminala.

Naglasio je važnost zajedničkog rada policija dveju država u suzbijanju trgovine ljudima, drogom i oružjem, kao i razmenu najsavremenijih tehnologija i znanja u borbi protiv sajber pretnji.

Dačić je zahvalio na donacijama opreme i tehnike, kao i podršci koju Nemačka pruža Srbiji u oblasti bezbednosti i migracija, naglasivši važnost nastavka i produbljivanja ove saradnje u budućnosti.

Nemačka je jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije, sa značajnim investicijama u privredu i infrastrukturu, pa su Dačić i Konrad su istakli dobre bilateralne odnose, koje karakteriše dugogodišnja i uspešna saradnja u mnogim oblastima, saopštio je MUP Srbija. (kraj) vip/ivt/dj

Share: