Brisel nepošten prema Skoplju

18:40 29. 08. 2024. FoNet | Velimir Ilić

ZAGREB - Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u razgovoru sa premijerom Severne Makedonija Hristijanom Mickoskim o trnovitom putu njegove zemlje prema članstvu u Evropskoj uniji i rekao da EU postupa "nepošteno" prema Skoplju koje je ispunilo brojne uslove i poručio da može računati na čvrstu podršku Hrvatske u ostvarenju tog cilja.

Mickoski je boravi u Hrvatskoj u svojoj prvoj inostranoj poseti od stupanja na dužnost, a jedna od glavnih tema razgovora sa Milanovićem bila je članstvo Severne Makedonije u Evropskoj uniji i prepreke koje i dalje stoje na putu te zemlje prema punopravnom članstvu u europskom bloku, saopšteno je iz Milanovićevog kabineta.

"Evropska unija je nepoštena prema Severnoj Makedoniji. Makedonci su do sada ispunili brojne uslove koji su se tražili od njih kako bi ubrzali pregovore i ulazak u EU, ali uprkos tome i dalje su daleko od članstva. Sve to pokazuje kako EU nema iskren i pošten pristup prema Severnoj Makedoniji", rekao je Milanović i naglasio da će Hrvatska i dalje čvrsto podržavati i zagovarati njen ulazak u EU, javlja Hina. (kraj) vip/mk

Share: