Vojvodina na Sajmu u Minhenu

11:36 11. 10. 2024. FoNet | Desk

MINHEN - Vojvodina je uspešno predstavila svoje investicione i razvojne projekte na sajmu "Expo real" u Minhenu, jednom od najvećih svetskih događaja u oblasti investicija i nekretnina, saopštila je danas Razvojna agencija Vojvodine.

Gradovi Novi Sad, Subotica, Sombor, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Kikinda su, u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, od 7. do 9. oktobra predstavili projekte koji obuhvataju razvoj industrijskih zona, modernizaciju infrastrukture, unapređenje poslovnog okruženja i privlačenje stranih investicija.

Subotica se fokusirala na projekte proširenja industrijskih zona i formiranje Naučno-tehnološkog parka u okviru Slobodne zone, Sremska Mitrovica na projekte proširenja industrijske zone "Jezero" i razvoj Regionalnog centra za održivi razvoj, dok je Zrenjanin predstavio projekte vezane za agro-industrijski sektor i proširenje industrijske zone Jugozapad.

Novi Sad je istakao projekte u IT sektoru, kao i industrijske zone koje su atraktivne za proizvodne kapacitete, Sombor je predstavio planove za razvoj Slobodne zone, a Kikinda se fokusirala na projekte vezane za poljoprivrednu i industrijsku infrastrukturu.

Predstavnici gradova održali su brojne sastanke sa predstavnicima stranih kompanija, institucija i investicionih fondova, stručnjacima i institucijama iz različitih zemalja, uključujući Italiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Austriju i Nemačku, navedeno je u saopštenju.

Na sajmu u Minhenu učestvovalo je više od 1.800 izlagača i oko 40.000 učesnika iz 36 zemalja sveta, a fokus je bio na održivom razvoju, zelenim transformacijama u sektoru nekretnina, digitalizaciji i dekarbonizaciji urbanih sredina. (kraj) vbr/st/dj

Share: