Nema uspeha EPS

11:22 14. 01. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić danas je ponovio da nema ni govora o reformi ili uspehu EPS, kako to tvrdi resorna ministarka, jer je za to neophodno da se imenuje profesionalno rukovodstvo, uloži u proizvodnju domaćeg uglja, ukine akciza na struju, smanje cene za građane i domaću privredu, a povećaju za kineske kompanije.

On je u pisanoj izjavi naveo da podseća ministarku Dubravku Đedović Handanović da je pokušala da privatizuje EPS, izdvajanjem 11 hidroelektrana u zajedničku firmu sa mađarskim MVM, ali da je to sprečio prethodni direktor Miroslav Tomašević, zbog čega je odmah smenjen i otpušten iz EPS.

Nikezić je predložio ministarki da, umesto opšte priče o reformi i navodnim uspesima EPS, proba da odgovori na pet pitanja, od kojih je jedno da li EPS naplaćuje struju po nižoj ceni kineskim kompanijama Ziđin i Hestil Železara Smederevo, koji troše 1,5 odsto ukupnog srpskog konzuma i ostvaruju dobit koja se meri u milijardama evra, dok se srpskim privrednicima naplaćuje cena koja je veća od berzanske. (kraj) vbr/bdr

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: