Obustaviti prinudnu naplatu

11:35 16. 01. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Zeleno-levi front saopštio je danas da zahteva da se obustavi prinudna naplata dugovanja koja spremačice i domari imaju zbog odluke Visokog kasacionog suda, kao i da Vlada Srbije donese preporuku kojom bi se tražilo od svih predškolskih ustanova, škola, domova zdravlja i državnog pravobranilaštva da odustanu od naplate troškova sudskih sporova.

U decembru 2022. godine odbornici u Skupštini grada Beograda i poslanici u Narodnoj skupštini Zeleno-levog fronta tražili su da grad Beograd i država odustanu od naplate sudskih troškova koje je pomoćno osoblje u vrtićima, školama, domovima zdravlja i bolnicama bilo u obavezi da plati, nakon što je Vrhovni kasacioni sud pre malo više od godinu dana doneo odluku da zaposleni koji primaju minimalnu platu nemaju pravo na posebnu isplatu toplog obroka i regresa.

Šef odborničke grupe Zeleno-levog fronta - Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović predložio je tada na sednici Skupštine grada Beograda da se na dnevni red sednice stavi predlog preporuke gradskom pravobranilaštvu da odustane od naplate sudskih troškova. (kraj) mjj/kt/dj

Share: