Organizovana kriminalna grupa

18:55 03. 02. 2024. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane je odbacilo današnju tvrdnju Vojnog sindikata da se Vojno-bezbednosna agencija (VBA) “ponaša i deluje kao organizovana kriminalna grupa”, dok se njen direktor označava kao “vođa kriminalne grupe”.

U saopštenju sindikata se tvrdi da su bivši načelnik Generalštaba i direktor VBA odgovorni za inkriminišuće radnje, poput zloupotrebe službenog položaja, što “predstavlja prelazak svih granica pristojnosti i pravila javne komunikacije”.

Vojni sindikat je odavno izašao iz sfere svojih nadležnosti, otvorenim političkim angažovanjem svojih predstavnika, pokušajem mešanja u proces rukovođenja i komandovanja u vojsci, uplitanjem u pitanja opremanja novim borbenim sistemima, zdravstvene zaštite, direktnim javnim podrivanjem konkursa za prijem novih pripadnika u specijalne jedinice i jedinice Kopnene vojske i nebrojenim drugim štetnim radnjama prema sistemu odbrane, najčešće sa ciljem diskreditacije visokih rukovodilaca i urušavanja ugleda sistema u celini, navelo je Ministarstvo odbrane. (kraj) drp/mk

Share: