Ministarka pravde razočarana

13:43 05. 02. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Maja Popović izrazila je danas razočaranje presudom Apelacionog suda u Beogradu kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i ocenila da pravosuđe nije ispunilo osnovni zadatak, jer je reč o nepravdi.

Maja Popović navela je u pisanoj izjavi da posle poslednje presude Apelacionog suda u Beogradu smatra da svaki građanin, pa i ona kao ministarka pravde, ima pravo da iznese svoj stav o postupku u slučaju ubistva Ćuruvije, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ministarka je navela da je "duboko razočarana poslednjom presudom Apelacionog suda u Beogradu i radom pravosuđa na rešavanju slučaja ubistva novinara Slavka Ćuruvije, bez obzira na saopštenje Apelacionog suda u Beogradu, objavljeno dana 2. februara 2024. godine na sajtu Suda, iz koga nedvosmisleno proizilazi da je jedini očevidac celog događaja, oštećena Branka Prpa, tokom celog postupka izjavljivala da ni jedan od okrivljenih nisu lica koja su novinara Slavka Ćuruviju lišili života". (kraj) vem/dj

Share: