Poziv vladi i predsedniku

15:24 08. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

STRAZBUR - Vođa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom paralmentu Andreas Šider apelovao je danas na Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da shvate ozbiljno rezoluciju Evropskog parlamenta, budu konstruktivni i ne igraju se sa budućnošću svojih građana.

Šider je novinarima u Strazburu rekao da Evropski parlament šalje jasnu poruku, većinom sa levice i desnice, kojom se traži istraga nepravilnosti na decembarskim izborima u Srbiji, jer ima dosta optužbi o neregularnostima i potrebna je nezavisna međunarodna istraga o tome šta se dogodilo na izborima u Srbiji i Beogradu.

Većina je, dodao je on, duboko zabrinuta zbog izborne prevara i niskog nivoa demokratija i mi se borimo za građane Srbije koji zaslužuju slobodne i poštene okolnosti i izbore.

Šider je rekao da Evropski parlament podstiče Vladu, predsednika da ovo shvate ozbiljno i ne igraju se sa budućnošću sopstvenih građana.

Evropski parlament gura istragu, ali potrebno je takođe konstruktivno ponašanje Vlade i predsednika, naveo je on.

Šider je istakao da su u pojedine države članice EU iznele ozbiljne kritike prema izborima u Srbiji i moraju izvršiti pritisak.

Ovo nije protiv građana, već u njihovu korist, da imaju slobodne i poštene izbore, zaključio je Šider. (kraj) vbr/ivt/bdr

Share: