Videćemo dalje reakcije

18:44 09. 02. 2024. FoNet | Katarina Tomović

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, sumirajući utiske sa sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu, da će se videti narednih dana kako će Priština da reaguje na poruke Sjedinjenih Američkih Država o potrebi odlaganja odluke o ukidanju dinara.

"Mi analiziramo ono što su predstavnici više zemalja govorili, čini mi se da je moj utisak, ono što sam sinoć rekao bio ispravan, tako da videćemo sad dalje, videćemo posle najnovijih poruka, gde Amerikanci traže odlaganje od četiri meseca kako će na to Priština da reaguje. Mislim da te stvari nisu nevažne", rekao je Vučić za Televiziju Pink iz Njujorka, dan nakon vanredne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećene odluci Prištine o ukidanju upotrebe dinara na Kosovu.

Ambasadorka SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild, kako je podsetio, rekla je da je Vašington izrazio rezerve o odluci da evro bude jedina valuta na KiM i pozvala Prištinu da odloži sprovođenje te odluke dok se ne definišu odgovarajući mehanizmi u skladu sa najboljim evropskim praksama. (kraj) vem/kt/mk

Share: