Novo pismo opozicije

19:13 14. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BRISEL - Lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" pozdravili su, u pismu upućenom poslanicima Evropskog parlamenta, rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji i ukazali da je od najveće važnosti da ad hok misija za utvrđivanje činjenica o izborima u Srbiji bude hitno raspoređena, prenosi danas N1.

"Vaš poziv na nezavisnu međunarodnu istragu, kao i na vrstu Pribeovog izveštaja predstavlja značajan korak ka rešavanju sistemskih pitanja koja podriva demokratske procesa u Srbiji. Čvrsto podržavamo nastavak ovih napora i radujemo se odgovoru Evropske komisije", navodi se u pismu predsednici Evropskog parlamenta Roberti Metsoli, potpredsednicima parlamenta, liderima političkih grupa i svim poslanicima.

"Takva misija je ključna za prikupljanje informacija iz prve ruke i obezbeđivanje odgovornosti za svako kršenje demokratskih normi, posebno onih aspekata van okvira izveštaja OEBS/ODIHR, koji su direktno uticali na ishod izbora za Skupštinu grada Beograda, ali i parlamentarne, pokrajinske i delimične lokalne izbore održane 17. decembra", dodaje se. (kraj) vbr/ivt/bdr

Share: