Rezolucija je notorna laž

21:53 20. 02. 2024. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Ne mislim ništa o Rezoluciji Evropskog parlamenta, to je notorna laž u kojoj je navedeno da sam ja zloupotrebio pozciju i raspisao izbore da osnažim svoju apsolutnu moć, a izbore sam raspisao na izričit zahtev opozicioinih stranaka, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u emisiji "Takovska 10" Radio-televizije Srbije rekao naveo da je druga tačka Rezolucije kako je srpska policija na brutalan način prekoračila svoja ovlašćenja prilikom napada na studente i demonstrante.

Vučić je, tvrdeći kako niko ne misli da se policija tako ponašala, rekao da mnogi to kažu i lažu jer im je to politički interes.

On je naveo da su policajci dva i po sata trpeli udarce jer su od nezakonitog ulaska u državnu instituciju štitili onih koji su sebe hteli da predstave kao žtrtve. i da je ta akcija policija bila "50 puta slabija" od akcija policije u zemljama Evropske unije.

Važno je da se o akciji policije tako priča jer je, prema njegovoj oceni, "važno da se po Srbiji pospe kesa laži", ali i zbog geopolitičkih interesa onih koji hoće nezavsno Kosovo i da Srbije uvede sankcije Rusiji.

Vučić je rekao da se čeka izveštaj ODIHR i OEBS, ali i da Srbija ima nadležne organe da sprovode istrage.

Srbija neće stradati ni zbog čega, dodao je Vučić, ali neće urušavati svoje slobodarske temelje. (kraj) vip/bdb/bdr

Share: