Izveštaj potvrdio krađu

12:32 28. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da je izveštaj ODIHR potvrdio da su izbori u Srbiji 17. decembra pokradeni.

Tepić je, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, rekla da je izveštajem ODIHR potvrđeno sve ono što je govorila lista "Srbija protiv nasilja" da se dogodila izborna krađa i da, iako je pisan birokratskim jezikom, navodi o migraciji birača, kupovini glasova, problematičnom ili "falš" birački spisak govore o nejednakim uslovima i favorizaciji jednog čoveka i jedne stranke.

Ona je dodala i da je premijerka konferencijom za medije pokušala da podmetne predstavu u smislu "u cara Trojana kozije uši".

Izveštajem je stavljena tačka na sve ono što smo ukazivali u predizbornoj kampanji i svi ovi nastupi kojim će Ana Brnabić i njene kolege pokušati da minimalizuju navode iz tog dokumenta, ja vas molim - čitajte i svako ko pročita razumeće. Izgleda da samo Ana Brnabić i Aleksandar Vučić ne razumeju, naglasila je Tepić.

Tepić je istakla da se ODIHR daje legitmitet strankama opozicije u uverenju i zahtevima da izbori u beogradu, "u najmanju ruku", moraju biti ponovljeni. (kraj) mjj/ivt/bdr

Share: