SSP: Neće EXPO vratiti mlade

15:15 09. 03. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) i predsednica Resora za socijalnu politiku te stranke Irena Živković ocenila je danas, reagujući na izjavu ministarke za brigu o porodici i demografiju Darje Kisćić, da mlade ljude u Srbiju neće vratiti izložba EXPO 2027, već uređeno društvo, sistem u kome će moći slobodno da rade.

"Neće EXPO vratiti mlade ljude u Srbiju kako vi tvrdite, svima je jasno da on služi za još veće bogaćenje vaših istaknutih funkcionera i 'biznismena'. Mlade će u Srbiju vratiti i u Srbiji zadržati uređeno društvo, sistem u kome će moći slobodno da rade i zarade, u kome će napredovati po znanju i radu, a ne po nošenju kačketa i obilasku svojih sugrađana od vrata do vrata, a takvu državu će imati samo ako SNS ode sa vlasti”, navela je u pisanoj izjavi Irena Živković.

Ona je podsetila da je Darija Kisić na Kopaonik biznis forumu, izjavila da je EXPO 2027 odlična prilika da se mladi vrate u Srbiju, a ministarki poručila kako bi morala da zna "bar osnovne razloge odlaska mladih iz zemlje". (kraj) vip/mk

Share: