Netačni navodi o Pesmi Evrovizije

12:26 10. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Menadžment Radio-televizije Srbije odbacio je danas kao netačne navode predsednika Upravnog odbora RTS Branislava Klanščeka u vezi s troškovima "Pesme Evrovizije", navodeći da je mogao da sačeka konačan izveštaj nakon te manifestacije, a ne da "proizvoljnim tumačenjima izlazi u javnost u još jednom u nizu pokušaja da naruši ugled javnog servisa".

Prema navodima menadžmenta RTS, netačna je tvrdnja Klanščeka da je budžet "Pesme Evrovizije" za prošlu godinu bio 140.000 evra, jer je zapravo iznosio 249.000 evra.

"Kako se dogodilo da je predsednik UO zaboravio da je baš UO odobrio i taj i ovogodišnji budžet", naveo je menadžment RTS, navodeći da je budžet ove godine - zbog povećanja cene na tržištu - veći za 40.000 evra neto, te da se to povećanje odnosilo na izradu scene. Partner RTS-a Skymusic production, zadužen za vizuelni identitet festivala, zapravo je dobio kompenzaciju u reklamama za navedeni iznos.

"Gospodin Klanšček manipuliše i sekundarnim troškovima koji iznose 173.545 evra, koji se zapravo odnose na troškove amortizacije, tehničkih i ljudskih resursa koji bi, da nisu angažovani na ovom, bili svakako angažovani na nekom drugom projektu. Dakle, struja, voda, grejanje, redovne plate zaposlenih, porezi i doprinosi, od kafe kuvarica do urednika, pa i plata članova UO, i sve ono što RTS inače plaća", naveo je menadžment RTS u saopštenju objavljenom na sajtu javnog servisa.

Share: