EU da ne ćuti

13:50 17. 03. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD -  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da “demokratska Srbija očekuje od EU da jasno i glasno kaže kako izgleda Srbija danas, da saopšti da su izbori u Srbiji bili nefer i nepošteni, da se Srbija udaljila od Evrope i da su srpske vlasti de facto prekinule proces pridruživanja, jer su sve to činjenice.

Đilas je, reagujući na izjavu šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuela Žiofrea, rekao da bi "opozicija rado zauzela poslanička mesta koja joj voljom građana pripadaju, ali su ih krađom izbora oteli poslanici Srpske napredne stranke".

"Rado bismo preuzeli i vođenje Beograda, ali smo krađom izbora sprečeni u tome. Uz to, Aleksandru Vučiću ne pada na pamet da primeni nijednu suštinski bitnu preporuku ODIHR, niti da prizna činjenice navedene u rezoluciji Evropskog parlamenta. Naprotiv, on nastavlja intenzivnije nego pred decembarske izbore da zloupotrebljava medije, pritiska zaposlene u državnim preduzećima i administraciji i dovozi birače sa juga Srbije u Beograd”, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.(kraj) vip/lč/bdr

Share: