Generalštabom se ruši država

14:08 20. 03. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović izjavio je danas da je taj pokret uputio dopise bivšem američkom izaslaniku za Balkan Ričardu Grenelu i biznismenu Džerardu Kušneru, sa zahtevom da dostave dokumentaciju o projektu renoviranja zgrade Generalštaba, jer institucije Srbije to ne žele da urade.

Jovanović je rekao na konferenciji za novinare da je ministar građevine u tehničkom mandatu Goran Vesić tvrdio da ne postoji bilo kakav potpisani dokument o tome, niti plan šta će biti na mestu Generalštaba, ali su ga Amerikanci sutradan demantovali, jer su obelodanili kako će izgledati planirani objekat - hotel s pet zvezdica.

"To je mesto gde samo može biti spomenik žrtvama NATO bombardovanja. Na tom mestu gde su stradali ljudi 1999. godine praviti hotel sa đakuzijem i pet zvezdica nije rušenje Generalštaba, već je rušenje države. Ova vlast nema nameru da ruši Generalštab, nego da sruši srpsku državu, o tome se samo radi", konstatovao je Jovanović. (kraj) vem/dal/mk

Share: