Razočarani zbog sednice

22:00 25. 03. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas posle sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj je odbijen predlog Rusije da se razgovara o NATO bombardovanju Jugoslavije 1999. godine, da je Srbija razočarana što je sprečeno da se čuje istina o agresiji od pre 25 godina.

Dačić je na konferenciji za novinare u sedištu UN rekao da su na sednicu došli na poziv Saveta bezbednosti da raspravljaju o NATO bombardovanju Jugoslavije i istakao da je tema izuzetno važna za međunarodni pravni poredak.

"Hvala zemljama koje su otvoreno podržale da ovo bude na dnevnom redu - Rusiji, Kini i Alžiru. Mnoge zemlje su bile uzdržane da sebi ne bi nametale probleme u odnosu sa velikim silama, ali mnoge zemlje nisu želele da se govori o nečemu u čemu postoje dvostruki standardi", ocenio je Dačić.

On je rekao da je bombardovanje Srbije izvedeno je kao presedan, a da se ovde se danas dogodio presedan da je uvedeno proceduralno glasanje.

Cinično je da u Savetu bezbednosti danas ne može ni da se govori o tome, a da NATO pre 25 godina nije ni pitao Savet bezbednosti da li može da bombarduje Srbiju, naglasio je Dačić. (kraj) vip/and/bdr

Share: