Kina nezadovoljna

15:36 28. 03. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Ambasador Kine u Beogradu Li Ming izjavio je danas na sastanku sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić Kina da nastavlja da pruža nepokolebljivu podršku i poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, i izrazio nezadovoljstvo odlukom Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o preporuci za prijem Kosova.

Brnabić je sa Mingom, koga je ugostila u Domu Narodne skupštine, podelila stav da je parlamentarna saradnja između dve zemlje izuzetno dobra i izrazila zadovoljstvo sastankom koji je imala sa potpredsednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Đie Sjaom tokom nedavnog održavanja Interparlamentarne unije u Ženevi, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.

Ming i Brnabić su se saglasili da o izuzetno dobrim odnosima i saradnji dva parlamenta govori i Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Republike Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine, kao i Protokol o uspostavljanju zajedničke Komisije, dodaje se u saopštenju. (kraj) mjj/and/bdr

Share: