Miloš Veliki uzor Srbije

15:56 23. 04. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

TOPOLA - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Takovu, povodom 209. godišnjice od izbijanja Drugog srpskog ustanka, važnost svesti o nasleđu kneza Miloša Obrenovića, čija je "glavna poruka i pouka sadržana u bespoštednom i posvećenom delanju za narod i neprestanom građenju države".

Predvodeći državnu ceremoniju u okviru spomen-kompleksa "Drugi srpski ustanak" u Takovu, Selaković je rekao da Srbija danas, imajući za uzor kneza Miloša Obrenovića, "jača svoju poziciju, krči siguran put budućim pokoljenjima i sve svoje bitke vodi najpre mudrošću i umećem" državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Selaković je istakao da je takva Srbija bila i jeste u stanju da se razvija, gradi i stvara i da izgradi autoput Miloš Veliki, kao najveći i najlepši spomenik svom velikom knjazu i da ga pre kraja ove 2024. godine završi u deonici do Požege, nadomak Miloševe rodne Gornje Dobrinje. (kraj) vem/mk

 

Share: