Đilas poziva na bojkot izbora

17:37 27. 04. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vućića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja "ponovo voditi funkcionerska kampanja" uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je predsednica Skupštine i funkcionerka SNS Ana Brnabić najavila da će se Vućić direktno uključiti u izbornu kampanju za lokalne izbore "i time potvrdila da će se ponovo voditi funkcionerska kampanja koja je do sada uvek podrazumevala zloupotrebu državnih resursa i medija pod kontrolom režima".

“Brnabić se i javno rugala opoziciji navodeći kako je nezainteresovana za ispunjenje sopstvenih zahteva i jasno je istakla da su po predviđenoj proceduri potrebne nedelje, ako ne i meseci, za početak revizije biračkog spiska i da se to svakako ne može okončati pre izbora 2.juna. Brnabić je cinično optužila opoziciju da odugovlači taj proces i time potvrdila da iz biračkog spiska neće biti izbačeni ljudi koji su nelegalno glasali u Beogradu na izborima 17. decembra”, ocenio je Đilas. (kraj) vip/bdr

Tagovi:
Share: