Bar ograničiti rijaliti

12:28 03. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas sve na sabornost u žalosti s porodicama žrtava u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i ocenio da se u proteklih godinu dana ništa nije promenilo u društvu, zbog čega traži da se konačno zabrani prikazivanje rijaliti programa bar pre ponoći.

"Danas na godišnjicu od tragedije u Ribnikaru se ništa nije promenilo u našem društvu u odnosu na vreme kada se zločin desio. Rijaliti program na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i dalje promoviše agresiju i prostakluk, nasilje u našem društvu je normalna i poželjna pojava, narkodileri nesmetano prilaze školama, a deci se kao uzori predstavljaju i nameću kriminalci i estradne zvezde", izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

POKS traži da se prvi školski čas nakon praznika posveti u svim osnovnim i srednjim školama događaju u "Ribnikaru" i da psiholozi i pedagozi još jednom sa decom razgovaraju o uzrocima i posledicama tog tragičnog događaja. (kraj) vem/mk

Share: