Uhlebljenje zaslužnih kadrova

11:10 06. 05. 2024. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Grupa građana "1 od 5 miliona - Beogradski front" sapštila je da javna komunalna preduzeća Gradsko zelenilo i Beogradski park imaju iste nadležnosti i ocenila da je više nego očigledno da ih je "bivši gradonačelnik Aleksandar Šapić osnovao da bi udomio partijske kadrove, kumove i drugove".

"Prema podacima koje je pre više od deset godina objavila Agencija za borbu protiv korupcije, samo u administraciji Beograda ima oko 10.000 radnih mesta, za uhlebljenje 'zaslužnih' partijskih kadrova. To međutim, nije bilo dovoljno pa je Šapić osnovao pre skoro dve godine JKP Beogradski park, a zaposleni praktično nemaju šta da rade, sem da primaju plate iz gradskog budžeta", dodaje se u saopštenju te grupe građana.

Prema tvrdnjama "1 od 5 miliona - Beogradski front" to preduzeće funkcioniše "po principu da ne radi ništa i sami sebi predstavljaju cilj" i da je u 2023. godini iz gradskog budžeta dobio 65 miliona dinara.

Grupa građana "1 od 5 miliona - Beogradski front” navodi da se zalaže za uvođenje reda u javna komunalna preduzeća u Beogradu. (kraj) mjj/bdr

Share: