Za inkluzivnije društvo

13:18 22. 05. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je danas u razgovoru s predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom osnivanje interparlamentarne grupe poslanika i osoba sa invaliditetom kojom će ona predsedavati, a čiji je cilj da u kontinuiranom dijalogu identifikuje goruće potrebe osoba sa invaliditetom i radi na rešavanju najvećih problema.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije sastala se danas sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom i tom prilikom je istakla da na čemu god da se radi, na prvom mestu mora da nam bude interes svih naših građana, kao i da želi da nastavi da radi na ostvarivanju potreba organizacija i pojedinaca i podrži inicijative koje imaju za cilj da unaprede život svih kategorija osoba sa invaliditetom.

Najavljujući nastavak rada s predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom, koji je započela kao premijerka, Ana Brnabić je poručila da je Narodna skupština mesto gde može na sistematičniji način da se utiče na izgradnju inkluzivnijeg društva, saopšteno je iz njenog kabineta. (kraj) vem/mk

Share: