Značaj izložbe Ekspo

14:30 22. 05. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Vlade Miloš Vučević razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitrijem Kerkentesom o značaju Plana Ekspo za Srbiju i za region, saopšteno je iz Vlade.

Plan Ekspo 2027 je novi motor jačanja naše ekonomije, kao i esencija politike - prilika da se stvore bolji uslovi za život naših građana i izgrade nove bolnice, škole, istakao je Vučević.

Kerkentes je preneo Vučeviću da vlada ogromno interesovanje zemalja članica tog biroa da doputuju u Srbiju, posebno imajući u vidu da Ekpso nikad nije bio održan na ovim prostorima.

Željni su da vide nešto novo, ali i da, potencijalno, ostanu da žive ili rade u Srbiji, objasnio je on.

Na sastanku je istaknuto da izložba kao što je Ekspo pomaže razvoju jedne zemlje, jer po njenom završetku počinje novo poglavlje za državu domaćina i čitav region.

Ovo je prilika koja se dobija samo jednom u životu, to je mogućnost da se razviju veštine i steknu znanja u raznim oblastima već u pripremnoj fazi, što će biti dragoceno za druge zemlje koje bi želele da budu domaćini u budućnosti, saglasili su se sagovornici. (kraj) vbr/dal/dj

Share: