Targetiranje Srbije

16:39 22. 05. 2024. FoNet | Vera Barišić

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom i upoznao ga sa svim mogućim posledicama usvajanja jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Kube Migelom Dijas-Kanelom Bermudesom i upoznao ga sa svim mogućim posledicama usvajanja jednostrano nametnute rezolucije o Srebrenici na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN.

Vučić je na Instagramu naveo da je istakao da namera "ovakve inicijative za svoj cilj nema očuvanje sećanja na žrtve, već ugrožavanje nacionalnih interesa srpskog naroda i targetiranje Srbije kao genocidne države, time narušavajući mir i stabilnost u regionu i stvarajući nove tenzije i podele".

On je naglasio da Srbija pokazuje pijetet prema svim stradalim žrtvama aktivno radeći na promociji mira, pomirenja, povezivanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje među narodima. (kraj) vbr/mk

Share: