Značaj Jedinice za obezbeđenje

13:01 24. 05. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je tokom obilsaka Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata istakao da je posao koji oni obavljaju od ključnog značaja za stabilnost i bezbednost države i da će u potpunosti podržati jačanje te jedinice, saopštio je MUP.

"U radu MUP i naše policije jedan od ključnih zadataka jeste obezbeđivanje jednog određenog broja ličnosti i objekata, naročito imajući u vidu sveopštu međunarodnu situaciju, pitanje terorizma, obezbeđenja naših državnih funkcionera, ali i svih nosilaca javnih funkcija i određenih objekata, što je od vitalnog značaja za funkcionisanje sistema bezbednosti", istakao je Dačić.

On je naglasio da je potrebno posvetiti značajnu pažnju i usavršavanju pripadnika te jedinice, dodavši da svi oni koji su bili u poseti Srbiji znaju da su na jedan visokokvalitetan način odrađene sve potrebne radnje i da nije bilo nikada nikakvih problema - naprotiv, bilo je samo pohvala, računajući i poslednju posetu - kineskog predsednika Si Đinpinga. (kraj) vbr/dj

Share: