Mojsilović i Ulutaš o Kosova

16:51 29. 05. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

KOPAONIK - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović razgovarao je danas sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, tražeći od njega da Kfor postupa profesionalno i nepristrasno i blagovremeno spreči svaki pokušaj ugrožavanja srpskog stanovništva na Kosovu.

U razgovoru je izražena obostrana posvećenost očuvanju mira i stabilnosti i ukazano je na značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji za uspešno preventivno delovanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mojsilović je ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i osetljiva i da jednostrani provokativni akti Prištine predstavljaju pretnju po bezbednost.

On je od Ulutaša zatražio da međunarodne snage na Kosovu postupaju profesionalno i nepristrasno i blagovremeno spreče svaki pokušaj ugrožavanja srpskog stanovništva, navodi se u saopštenju.

Ulutaš je na Kopaoniku boravio na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a cilj ovakvih susreta, koji se redovno održavaju na visokom nivou, jeste unapređenje međusobnog razumevanja i saradnje na zajedničkom zadatku stvaranja bezbednog i sigurnog okruženja.

Share: