Uspešno na IKT samitu

11:34 31. 05. 2024. FoNet | Bojan Bednar

ŠVA-ŽENEVA - Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Dejan Ristić predstavio je na Svetskom samitu o informacionom društvu (WSIS)+20 u Ženevi rezultate koje je u oblasti telekomunikacija postigla Srbija i pozvao na dodatno intenziviranje saradnje na tom polju, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Učešće Srbije Svetskog samita o informacionom društvu, održanog u okviru Globalnog samita ,,Veštačka inteligencija za javno dobro”, bila je prilika za celovito i temeljno predstavljanje mogućnosti za saradnju u oblasti telekomunikacija, internet bezbednosti i drugim važnim segmentima složene digitalne agende, navedeno je u saopštenju.

Ristić je posebnu pažnju tokom izlaganja i brojnih bilateralnih susreta posvetio mogućnostima i očekivanim rezultatima specijalizovane izložbe Ekspo koja će biti održana u Beogradu2027. godine i ponovio poziv visokim državnim zvaničnicima i čelnicima međunarodnih organizacija za učešće njihovih zemalja i organizacija na toj manifestaciji. (kraj) vem/bdb/dj

Share: