Deklaracija budućnosti Srba

10:39 07. 06. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović najavio je danas da će na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske, sutra biti usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

"Ovaj sabor će imati i svoju društvenu, i svoju kulturnu dimenziju, ali, naravno, da će imati i značajan politički sadržaj, koji će se, pre svega, ogledati u Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja će biti usvojena na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske", rekao je Starović u Jutarnjem programu RTS, govoreći o značaju Svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan Sabor. Srbija i Srpska", koji se održava sutra u Beogradu.

On je najavio da će deklaraciju potpisati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz koju će "pristati i patrijarh Porfirije", i koja će dati snažni politički impuls svemu što je dosad urađeno i što se planira u budućnosti. (kraj) vip/lč/bdr

Share: